Contact: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

 

Zonja Martine Dang ka studiuar në Universitetin e qytet-it Lausanne, duke u diplomuar në Drejtësi në vitin 2005. Ajo ka punuar një vitë si nëpunës në Gjykatën Administrative Federale (ish-Komisioni zvicërane e appel-it në azil) në Gjykatën e azil-it. Më pas, ajo ka punuar afërsisht dy vite si juriste në Servisin e Popullatës të kantonit Vaud, këshu që ka kompletuar njohurinë dhe praktikën e Ligjit federal të hujve (kushtët për qendrim në Zvicër, azili, shtetësia zvicërane, gjendja civile). Pas përfundim-it të praktikës të avokaturës në zyrën e z. Yves Burnand, avokat në Lausanne dhe marrjën e patentës të avokaturës në dhjetor 2010, ajo shoqërohët pak pas kohë në zyrën « KDB Avocats » në Lausanne nga data 1 maj 2011. Zyrja ndryshon emrin dhe bahët « KDBT & Associés » me 1 Janar 2015.

Ajo gjithashtu jep konferenca në fushën e Drejtësisë të hujve dhe është anëtare e organizimit të cikl-it të konferencës « D’un Lac à l’autre ».

Fushat e aktivitet-it

  • Drejtësia e hujve / azili
  • Drejtësia familjare
  • Drejtësia penale
  • Drejtësia e kontratavë

Publikime

- Dang, Martine. – Le Tribunal fédéral et l'arrêt "Udeh" de la Cour EDH / Martine Dang. – In: Actualiteé du droit des étrangers. – Bâle. - 2014, vol. 1, p. 1-10.

- Dang/Petry/Nguyen (éd.), Actualité du droit des étrangers - Jurisprudence et analyses 2014/I, Helbing Lichtenhahn Verlag, Bâle, 2014;

- Dang/Diethelm/Nguyen (éd.), Actualité du droit des étrangers -Jurisprudence et analyses 2015/I, Stämpfli Verlag AG, Berne, 2015;

- Commentaire Romand de la Constitution fédérale, DANG/NGUYEN, art. 29, Helbing Lichtenhahn, Bâle 2021.